fredag 12 november 2010

Att göra mat som passar vädret...



När det börjar smälta så sakteliga och drippelidroppa från taken.
När kvicksilvret är strax över nollan och det börjar mörkna utanför.
Vad passar då bättre till middag än en korvgryta med chili och paprika?

Man behöver:
Någon slags korv, falu, kryddiga...
Chilifrukter
gul lök
röd paprika
torkad och rökt paprikapulver
vitlök
coctailtomater

Fräs ihop i en gryta och låt puttra en stund.
Man kan mäta tid i olika saker...
Vissa säger minuter, men jag tycker vi mäter denna grytan i ett halv glas vin.
För det är så lång tid det tar.
Från att du korkar upp en flaska rött, häller upp ett halvt glas -dricker upp...
Sen är det klart.

Lite senare blir det marängsviss.
Och självklart har jag gjort den mörka chokladsåsen själv...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar